Bistvo poklica za našo družbo

Bistvo poklica za našo družbo

Bistvo poklica za našo družbo je želja po pozitivni ustvarjalnosti, ki gradi skupno dobro; zaradi tega je profesija frizerja ali kozmetičarja izredno pomembna, saj vsakemu človeku omogoča, da polepša svoj zunanji videz in poveča, poudari svojo naravno lepoto.

Bistvo poklica za našo družbo

Še vedno namreč velja staro spoznanje, da ima človekov zunanji videz v življenju zelo pomembno vlogo. Če je človek urejen, deluje negovano, potem je tudi bolj samozavesten in laže uspe v zasebnem življenju ali na delovnem mestu.

Kamera
Bistvo poklica za našo družbo

Frizer in kozmetičar, ki znata dodatno poudariti, polepšati zunanji videz, sta zato nepogrešljiva.

Njun uspeh bo zadovoljil stranko, njima pa prinesel notranje zadovoljstvo, ki je tudi del osebne sreče.

Pri omenjenih poklicih so pomembne vse podrobnosti, posebnosti, predvsem pa morata frizer in kozmetičar poznati pomen, sestavo las, kože, kozmetične izdelke, ki so naprodaj v naših trgovinah in jih pravilno uporabljati.

Spiranje barve
Sušenje las

Strokovna obdelava las in kože zahteva posebno znanje, ki ga morata imeti tako frizer kot kozmetičar, zato je bistvo neprestanega usposabljanja poglobiti strokovno-teoretično, praktično znanje teh strokovnjakov in jim olajšati njihovo delo.

Programerka
Pogovor po telefonu

Med strokovno in nestrokovno nego las je namreč velika razlika. Z nestrokovnim delom lahko povzročimo težke poškodbe las in kože.

Poleg znanja pa morata imeti frizer in kozmetičar še občutek za lepoto, skladnost barv, kajti od človeka do človeka se spreminjajo tudi merila za lepoto.

Vrste barv

Zato naj ta prispevek spodbuja frizerje in kozmetičarje, da bi svoj poklic čim bolje opravljali.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja