Osebna urejenost, higiena dela in pribora

Osebna urejenost, higiena dela in pribora

Osebna urejenost, higiena dela in pribora so ključnega pomena pri opravljanju frizerske ali kozmetične dejavnosti. Tako frizer kot kozmetičar morata biti na svojem delovnem mestu primerno urejena.

To pa ne pomeni, da morata imeti obleko in pričesko po najnovejši modi, obraz in nohte pa naličene, kolikor se da, ampak morata nositi čisto obleko, zaščitno delovno haljo, imeti urejeno pričesko in negovane roke. Dobro je tudi, če upoštevata modne novosti, vendar zmerno.

Negovan in nevsiljivo naličen obraz, urejene roke ter sodobna pričeska frizerja ali kozmetičarja vplivajo na stranko zelo spodbudno.

Poleg osebne urejenosti, čistoče je pri delu pomembna tudi ohranjenost pribora in sploh vseh pripomočkov.

Osebna urejenost, higiena dela in pribora

Ogrinjala in brisače morajo biti čisti ter suhi, umivalniki in vsi aparati, ki jih uporabljamo pri svojem delu, pa umiti. Paziti moramo, da na njih ne ostajajo ostanki las, barvil, belilnih sredstev, prelivov in krem.

Glavnike in krtače moramo prav tako redno umivati ter dezinficirati z raztopinami, ki jih dobimo v lekarnah. Posebno za ljudmi z bolnim lasiščem glavnike in krtače dobro razkužimo, ogrinjala in aparate takoj umijemo, brisače pa odstranimo ter pripravimo za pranje.

Osebna higiena in čistoča delovnih pripomočkov pa sta še posebno pomembni za kozmetičarja, da ne pride do infekcij.

Na koncu omenimo še, da morajo biti čisti in pospravljeni tudi prostori, vsi pripomočki pa shranjeni na svojih mestih, lepo urejeni, pripravljeni za uporabo, čeprav bi moralo biti to razumljivo samo po sebi.

Osebna urejenost, higiena dela in pribora

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja