Odmor za kavo dela čudeže
Odmor za kavo dela čudeže

Odmor za kavo dela čudeže

Številne znanstvene raziskave potrjujejo, da odmor za kavo dela ‘čudeže’. Poleg pozitivnih učinkov, ki jih ima na dobro počutje, ne gre zanemariti njegovega vpliva na našo vsesplošno produktivnost.

V kalifornijskem akademskem časopisu Symbolic Interaction so opravili raziskavo ‘Lajšanje stresa’. Izpostavili so primer danskega podjetja, kjer je vodstvo z daljšimi odmori za kavo zaposlenim povečalo motiviranost pri delu in izboljšalo kvaliteto življenja.

Odmor za kavo dela čudeže

Na Tehnološkem inštitutu Massachusetts (MIT) v Združenih državah Amerike so izpeljali raziskavo ‘Povečana produktivnost’. Vključevala je zaposlene v kontaktnem centru korporacije Bank of America. Raziskovalci so spoznali, da je družbeno aktiven delavec manj obremenjen in uspešnejši pri delu. V skladu z ugotovitvami je podjetje sprejelo taktično odločitev: z odmori za kavo so začeli vzpodbujati interakcijo med zaposlenimi. Po nekaj mesecih so poročali o povečanju produktivnosti v višini 15 milijonov ameriških dolarjev.

Aparat za kavo

Newyorško svetovalno podjetje za produktivnost The Energy Project je s projektom ‘Ohranite svojo energijo’ nagovorilo v prvi vrsti večja podjetja, saj želi izpostaviti, da smo ljudje brez primernega odmora nemotivirani, manj učinkoviti in delamo več napak.

Odmor za kavo dela čudeže

Raziskava ‘Ostanimo osredotočeni’ v mednarodni reviji Cognition zaključuje, da tako kratek odmor med delom kot tudi dotok svežega zraka ugodno vplivata na človekovo sposobnost koncentracije in splošno dobro počutje.

Odmor za kavo dela čudeže

Odmor za kavo je sestavni del našega vsakdana. Brez njega si življenja pravzaprav ne moremo predstavljati, saj nam nudi priložnost za začetek pogovora, odpravljanje stresa, jeze in drugih frustracij, izmenjavo izkušenj, nasvetov, idej, izboljšanje komunikacije in še bi lahko naštevali.

Kakšne razsežnosti se nam odpirajo ob nečem tako preprostem, kot je skodelica kave ali čaja.

Skodelica kave s čokolado

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja