Festival lepote
Festival lepote

Festival lepote

Šolski center Celje je v sodelovanju s šolami za oblikovanje, tekstil in frizerstvo priredil tradicionalen dijaški Festival lepote, ki se je zgodil v sredo, 5. aprila 2017, ob 16.00 uri, v Narodnem domu Celje.

Neorenesančna zgradba Narodnega doma stoji na Trgu celjskih knezov. Zgrajena je bila med letoma 1895 – 1896 po načrtih češkega arhitekta Vladimirja Hraskyja. Na njenem vogalu se nahaja Likovni salon.

Letošnjega festivala so se udeležili: Srednja frizerska šola Ljubljana, Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad, Srednja tehniška šola Koper, Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana, Srednja šola Sevnica, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola (Šolski center Kranj), Srednja šola za oblikovanje Maribor in Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko (Šolski center Celje).

Festivalno dogajanje

Festival lepote

Šole so v različnih programskih sklopih festivala predstavile svoje modne kolekcije z dramatično koreografijo in uporabo animacij; medtem ko je glasba povezovala pogoste elemente filmske predstave.

Prireditev je med drugim potekala v znamenju 120-letnice Narodnega doma. Častni gost je bil župan Mestne občine Celje g. Bojan Šrot. V svojem govoru je izrazil pohvalo prisotnim ustvarjalcem in modelom, ki so prišli iz različnih srednjih šol in šolskih centrov Slovenije.

Upamo, da ste uživali v modni poslastici, ki so jo pripravili srednješolci. Njihove kreacije, navdihnjene s filmsko umetnostjo, simbolizirajo zmago ustvarjalnega duha nad vsakdanjim monotonim življenjem.

V koraku z aktivnim življenjskim slogom Festival lepote sistematično spodbuja izvirnost, ustvarjalnost in izmenjavo stilskih veščin. Prihodnje leto bo organizator prireditve Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana.