Večerno ličenje

Obraz najprej dobro očistimo s toplo vodo in negovalnim milom, če ga koža prenese. Občutljivo kožo umijemo z mandeljnovim oljem. Dobro je, če pomirimo kožo in osvežimo obraz pred šminkanjem z mlačnim kamiličnim obkladkom, ki naj ostane na obrazu deset minut. Z obkladkom na obrazu moramo ležati. Uvelo kožo lahko osvežimo in napnemo z masko iz jajčnega beljaka.

Večerno ličenje

Beljakovinska maska iz stepenega beljaka

  • svež jajčni beljak spenimo v mehak sneg,
  • s čopičem ga namažemo na umit obraz,
  • beljakovinska plast naj bo debela približno dva milimetra,
  • maska naj ostane na obrazu 15 do 20 minut,
  • ves čas ležimo in mirujemo,
  • popolnoma sprostimo obrazne mišice,
  • zapremo oči,
  • po 15 do 20 minutah posušeno masko speremo z obraza s toplo vodo,
  • obraz narahlo osušimo z mehko brisačo.

Beljakovinska maska iz stepenega beljaka kožo osveži in napne. Koža dobi alabastrni sijaj. Toplo jo priporočamo osebam z uvelo, ohlapno kožo dvakrat tedensko. Zelo koristna je tudi takrat, ko si hočemo za večerno prireditev hitro osvežiti in napeti kožo utrujenega obraza.

Najprimernejša podlaga za šminko pri večernem ličenju je suha ali polmastna krema.

Na lica nanašamo rdečila prav tako, kot za dnevno ličenje. Smemo pa ga nanesti več in tudi barva sme biti bolj živa, kot je barva za dnevno ličenje. Prav narahlo lahko namažemo isto rdečilo tudi na brado in na ušesne mečice, če ne nosimo uhanov. Suho rdečilo za lica nanašamo na kožo po pudranju.

Za večerno ličenje si lahko izberemo svetlejši ali temnejši puder, kakor se pač poda toaleti, ki jo mislimo obleči. Za zvečer so zelo primerni tekoči pudri, ki enakomerno prekrijejo kožo in se ne obrišejo tako hitro kot suhi pudri. Pred rabo moramo stekleničko s tekočim pudrom dobro pretresti. Tekoči puder potem narahlo razmažemo po koži s kosmičem vate. Pazimo, da ne bomo razmazali tudi rdečila na licih! Napudramo si ves obraz, čelo, predele pred ušesi, vrat in dekolte.

Obrvi si obrišemo z majhnim kosmičem vate, namočenim v vodo, če jih ne ličimo. Potem jih namažemo z vazelinom in počešemo. Ko se šminkamo, jih uredimo takrat, ko občrtavamo trepalnice.

Zgornjo veko obsenčimo s senčilom za veke. Dobima ga v večjih drogerijah v različnih odtenkih in barvah: modri, zelenkasti, vijoličasti, svetlo rjavkasti itd. Barvo izberemo po barvi oči.

Večerno ličenje

Trepalnice občrtamo s črtalom za trepalnice in obrvi, ki naj bodo iste barve, kot je bilo senčilo za veke. Mnoge dame si sedaj po modi s črtalom podaljšajo in privzdignejo zunanji očesni kot.

Začrtamo obrvi in nato potemnimo trepalnice z maskaro. Če jo nanesemo več na trepalnice zgornje veke ob zunanjem očesnem kotu in krtačimo trepalnice navzgor, bo na videz zunanji očesni kot višji.

V večjih drogerijah imajo tudi umetne trepalnice na brezbarvni nitki, ki jih izkušena dama lahko sama pritrdi. V kozmetičnih salonih lahko pritrdijo trepalnico za trepalnico na naravne trepalnice, če so te tanke in kratke. Obstanejo tudi več dni, če se previdno umivamo.

Za večerno šminkanje lahko izberemo živo rdečilo za ustnice. Včasih je lepo, če občrtamo ustnice s temnejšim rdečilom, kot ga namažemo po ustnicah. Med obema rdečiloma pa naj ne bo prevelike razlike v barvi.

Večerno ličenje

Čiščenje pred spanjem: preden ležemo, si moramo obraz temeljito očistiti. Za čiščenje rabimo mastne kreme z vazelinom, lepotna mleka in olja, predvsem mandeljnovo olje. Kreme namažemo v debeli plasti na kožo in jo s kosmičem vate obenem s šminko obrišemo. To ponavljamo toliko časa, da je slednjič na vati le še krema. V lepotna mleka in olja pa kosmič vate namočimo in si z njim umivamo obraz. Ne pozabimo sneti tudi rdečila z ustnic, sicer bodo le te pokale. Po čiščenju z maščobami si smemo splakniti obraz tudi v mlačni vodi in ga celo umiti z milom, če ni koža preveč nežna, suha in občutljiva.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja