Negovane roke

Poznamo izrek: “Negovan obraz občudujemo, negovane roke nas osvajajo.” Nič ne kaže tako izrazito, jasno in neprikrito notranji sklad osebnosti kot roke. Naše roke so naša vizitka!

nega rok

Z redno, vsakdanjo nego bodo postale od dnevnega dela uničene roke zopet mehkejše. Z napredkom tehnike in uvajanjem raznih gospodinjskih aparatov so nam olajšana razna hišna opravila, toda vseeno so še dela, pri katerih trpi koža rok in tudi nohti niso izvzeti.

Pri pospravljanju zaščitimo roke z bombažnimi rokavicami, pri čiščenju zelenjave in ostalem grobem delu si nataknemo gumijaste rokavice. V začetku bo delo z rokavicami nespretno, posebno z gumijastimi, a to bo hitro prešlo v navado. Preden nataknemo gumijaste rokavice, jih znotraj dobro naprašimo s pudrom. Če se ne bi nikakor mogli navaditi na delo z rokavicami, roke pred delom namažemo s kremo, ki kožo zaščiti.

Po končanem delu moramo roke umiti z blagim milom, dobro obrisati s suho brisačo in namazati s kremo ali losjonom za roke. Danes so vsa sredstva primerna, ker niti kreme niti losjoni ne puščajo mastnih sledov, temveč se takoj vpijajo v kožo. Kreme in losjoni naj bodo vedno na tistih mestih, kjer sta tudi milo in brisača: v kopalnici, kuhinji, pralnici, garaži… Na ta način nanje ne bomo pozabili, vedno nam bodo pri roki. Tako bo tudi nega pravilna, intenzivna in uspešna.

Na suho in posebno občutljivo kožo rok, ki po manjšem fizičnem delu, posebno v vodi ali na odprtem, vetrovnem prostoru, reagira z rdečo barvo, popoka ali peče, se priporoča mazanje z mastno kremo na debelo ali kopel v oljčnem olju. Nato nataknemo čiste bombažne rokavice, da bo koža čez noč vpijala maščobo.

Pri negi rok ne pozabimo na kožo komolcev, ki ne sme biti trda in hrapava. Ta del roke moramo ravno tako mazati s kremo. Nega komolcev je primerna po kopanju, ko se koža omehča in jo lahko otremo ter namažemo s kremo.

  1. Zdravka pravi:

    Kopel v oljčnem olju je izredno učinkovita.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dyson Supersonic 1 Dyson Supersonic 2 Dyson Supersonic 3
Tehnološko podjetje Dyson
po štiriletnem razvojnem programu
predstavlja revolucionaren sušilnik za lase,
poimenovan Supersonic.
lasne kite 1 lasne kite 2 lasne kite 3
Tradicija nošenja lasnih kit
je globoko zakoreninjena v črnski kulturi
in v mnogih pogledih predstavlja
kolektivno doživetje afriške diaspore.