Losjon za lasišče

Losjon za lasišče

Losjon za lasišče. To so raztopine alkohola in vode, ki glede na njihovo funkcijo, vsebujejo še druge dodatke. Največkrat delujejo tako na lasišče kot na lase, to so univerzalni losjoni za nego las in lasišča.

Losjon za lasišče deluje osvežilno in poživljajoče, proti vnetjem lasišča, proti srbenju, preprečuje nastanek prhljaja in pospešuje rast las. Obstajajo posebni losjoni za različne namene uporabe.

Losjon za lasišče

Osnovna sestavina je alkohol, ki osvežuje in deluje protivnetno. Poleg tega pospešuje prekrvavitev. Lasne papile so bolje preskrbljene s hranilnimi snovmi, to pa spodbujevalno učinkuje na rast las. Mentol deluje hladilno in blaži srbenje.

Vodica za lasišče proti seboreji ali proti prhljaju vsebuje aktivne snovi, ki delujejo protivnetno, npr. kamilični ali brezov izvleček, protiseborejske dodatke, kakor so žveplo, žveplove spojine ali keratolitične snovi, kot sta salicilna kislina ali resorcinol.

Cena in kakovost losjona za lase sta odvisni od dišavnih in aktivnih snovi ter količine in vrste alkohola, ki smo ga uporabili za njeno pripravo. Etanol je drag, a kakovostnejši od izopropanola. Koncentracija alkohola je lahko 40 do 60 %.

Losjon za lasišče

Losjoni za nego las vsebujejo snovi, ki vežejo vlago in se vpijajo v lase. Keratin v laseh tako obdrži svojo vlago, roževinasti delci pa svojo prožnost, tudi če so lasje izpostavljeni močnim sončnim žarkom ali sušenju z vročim zrakom.

Losjoni za sušenje s sušilnikom za lase. Za pričeske, ki jih oblikujemo s sušilnikom za lase, so v prodaji posebni utrjevalci. Delovanje je enako kot pri običajnih utrjevalcih za lase, le učinek utrjevanja je šibkejši, tako, da je pričeska rahla, lasje pa se sproščeno gibljejo. Losjoni za sušenje s sušilnikom vsebujejo še dodatne snovi, ki lase varujejo pred toplotnim delovanjem.

Losjon za moške

Dišavna vodica za lase daje lasem prijeten vonj ter jim izboljša voljnost in oblikovalnost. Podobno kot vodice za lasišče so tudi dišavne vodice raztopine vode in alkohola. Praviloma vsebujejo etanol in dragocene snovi z osvežujočo dišavno noto.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja