Barvanje in trajno kodranje istega dne

Barvanje in trajno kodranje istega dne

V praksi se lahko zgodi, da stranka zahteva barvanje in trajno kodranje las istega dne. V takem primeru veljajo naslednja priporočila:

  1. če je izrastek pri pobarvanih laseh krajši (do največ 2 cm), ali stranka želi prvo barvanje, lase najprej trajno nakodramo, nato pa še barvamo. Tekočino za trajno kodranje prilagodimo pobarvanim lasem. Pri tem pa se lahko zgodi, da so lasje ob lasišču premalo skodrani, zato moramo stranko na to možnost opozoriti še pred postopkom.
  2. Če je izrastek daljši, lase najprej pobarvamo, nato pa še trajno skodramo. S tem zagotovimo po vseh predelih las skoraj enake razmere, potrebne za trajno kodranje. Pričakujemo lahko nekoliko slabši rezultat želene barve las.

Sveže pobarvani lasje se zelo hitro odzivajo na trajno kodranje, zato jih moramo med preoblikovanjem pogosto nadzirati.

Vmesno fiksiranje. Z redukcijskim postopkom pri trajnem kodranju, se umetni pigmenti, ki so nastali z oksidacijo, spet razgradijo v snovi, ki tvorijo barvo. Lasje so zato po zakjučenem postopku svetlejšega videza.

Vmesno fiksiranje lahko barvo las v veliki meri znova stabilizira. V ta namen nanesemo 30 do 50 ml fiksirne raztopine, preden z las speremo sredstvo za trajno kodranje. Čas delovanja je pet minut. Nato lase speremo in izvedemo fiksiranje.

Če ni potrebno istega dne opraviti barvanje in trajno kodranje, je priporočljivo, da lase najprej pobarvamo, po nekaj dneh pa še trajno nakodramo. Z barvanjem postane struktura las od lasišča do konic skoraj enaka. Preparat za kodranje potem prilagodimo pobarvanim lasem.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja