Stranka z očali
Stranka z očali

Stranka z očali

V salonih se dogaja, da frizer izdela lepo, moderno pričesko, ki je v trenutku, ko si stranka nadene svoja očala, povsem neprimerna. Vpliv očal na obliko obraza je nekaj, kar mora frizer upoštevati in vnaprej predvideti.

Nanizala bom določena pravila, ki jih je pri česanju stranke z očali dobro poznati:

  1. pričeska naj bo enostavna brez drobnih detajlov. Očala so sama po sebi modni dodatek. S komplicirano obliko povzročimo stilsko prenatrpanost.
  2. Očala razdelijo obraz na dva dela in poudarijo zgornjega. Za doseganje harmoničnega ravnotežja lase na zgornjem delu glave nekoliko privzdignemo.
  3. Frufru se pri stranki z očali odsvetuje, ker vizualno stisne obraz. Če si ga resnično želi, naj bo redek in kratek – nikakor ne sme segati do obrvi.
  4. Pričeska mora biti rahla, da ublaži izraz strogosti, ki ga očala dajo obrazu. Lasje ob straneh so po možnosti dolgi in počesani naprej, ne za ušesa ali nazaj – poteze bodo videti ostrejše.
  5. Čvrstost in dolgotrajna obstojnost pričeske sta bistvenega pomena, saj se zaradi snemanja ter natikanja očal lasje skuštrajo. Lak za lase z visoko stopnjo obstojnosti je učinkovita rešitev.

Vesten frizer svoje delo prilagodi individualnim potrebam stranke in ga ne opravlja isključno po vsesplošnih merilih. Oseba z očali predstavlja poseben izziv, ki ga ne odkloni, temveč mu pristopi z entuziazmom.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja