Nanašanje lasne vode in masaža lasišča
Nanašanje lasne vode in masaža lasišča

Nanašanje lasne vode in masaža lasišča

Po umivanju las lahko na lasišče nanesemo lasno vodo in ga zmasiramo. Lasna voda naj bi delovala le na lasišče, zato jo nanašamo tako, da lase prečno delimo. Pri tem si pomagamo tudi z mezincem. Nanašanje lasne vode in masaža lasišča se priporočata enkrat tedensko.

Lasno vodo s prstnimi blazinicami razdelimo po celotnem lasišču in vmasiramo. Nanašamo pa jo le na lasišče in ne obraz ali vrat. Masaža glave poteka pretežno po vezivnem tkivu.

Pri masaži vezivnega tkiva premikamo le kožo lasišča, s prsti ne smemo drgniti po lasišču.

Potek masaže glave:

  1. posamezne točke na vratu masiramo z obema palcema, s krožnimi gibi in s pritiskom.
  2. Z dvema prstoma ene roke masiramo nežno, ob robu lasišča, z ene strani senc do druge, s poudarjeno počasnimi gibi v obliki črke N. S temi gibi masiramo celoten zgornji del glave do vrtinca.
Potek masaže glave, oblika črke N
  1. Z mezincema se dotikamo senc, z drugimi prsti z rahlim pritiskom krožno masiramo v smeri vrtinca. Gibe ponavljamo proti sredini, tako da sistematično zajemamo vso glavo.
Potek masaže glave, krožna masaža
  1. Z robovoma obeh dlani z rahlimi udarci masiramo glavo v smeri od sprednjega proti zadnjemu delu. Prsti rok so rahlo razprti, lasišča se dotikata le mezinca. To tehniko masaže izvajamo okoli glave, od enega ušesa do drugega, zraven pa lahko tako obdelamo tudi ramena.
Potek masaže glave, masaža z dlanmi
  1. Za zaključek masaže izvajamo nežne, božajoče gibe na predelih okoli obeh ušes. Tudi te gibe lahko izvajamo na ramenih. Ponovimo trikrat.
Potek masaže glave, masaža okoli ušes
  1. Nato plosko pritisnemo z obema dlanema na senci, roki objameta glavo, nato počasi drsita po zgornjem delu proti tilniku.
  2. Poseben “plisirni” gib lahko pospeši praznjenje lojničnih kanalov in obenem intenzivno sprošča lasišče. Masažo izvajamo tako, da postavimo na lasišče prstanca, sredinca in kazalca obeh rok; razdalja med njimi znaša približno 2 cm; nato obe roki približujemo drugo proti drugi in ju spet umikamo.
  1. Ponavadi si glavo po umivanju las zmasiram kar sama. Ne bi pa imela nič proti, če bi mi jo za spremembo moj fant. 😉

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja