Krasni lasje pozimi

krasni lasje pozimi

zima_1Pri izrazito krhkih laseh se pozimi priporoča šampon s salicilno kislino. Preden ga sperete, lasišče nežno zmasirajte s krtačo. Izboljšali boste prekrvavitev in zmanjšali krhkost. Naziv salicilna kislina izhaja iz latinskega imena za rod vrbe – Salix, saj so jo pridobivali iz njenega lubja.

 

zima_2Šamponi s sulfati hitreje spirajo barvo z las in jih naredijo puste, kar je pozimi zaradi vremenskih vplivov toliko bolj očitno. Mnogi jih odsvetujejo.

 

zima_3Po možnosti si lase umivajte z mlačno in konice mrzlo vodo, da boste zaprli lasno povrhnjico ter okrepili lesk las. Zelo topla voda jih dodatno izsuši.

 

zima_4Arganovo olje je posebej koristno v mrzlih dneh, ker s svojo visoko vsebnostjo karotenov in tokoferolov navlaži lasišče. Pri tankih, mastnih laseh uporabite razredčeno različico; osnovna je pretežka in lase zamasti.

 

zima_5Hranilne lasne maske je priporočljivo uporabljati enkrat tedensko. Pozor! Ko masko sperete, mokrih las ne drgnite, temveč z rokami iz njih nežno iztisnite odvečno vodo, da ne povzročite prekomernega štrlenja.

 

zima_6Redno striženje lasnih konic je ključnega pomena za zdrav videz. Med kurilno sezono so lasje bolj suhi in se hitreje cepijo.

 

zima_7Če si lase sušite s sušilnikom več kot dvakrat tedensko, uporabljajte stilske proizvode za zaščito las pred toploto.

 

zima_8Preden si nadenete kapo, lase zavijte v svilen šal, da preprečite statično naelektrenost. Če šalov ne marate, notranjost kape rahlo poškropite s sprejem proti statični elektriki.

snezinka_an

  1. Avatar Tatjana pravi:

    Nasvet s sprejem proti statični elektriki moram probati.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dyson Supersonic 1 Dyson Supersonic 2 Dyson Supersonic 3
Tehnološko podjetje Dyson
po štiriletnem razvojnem programu
predstavlja revolucionaren sušilnik za lase,
poimenovan Supersonic.
lasne kite 1 lasne kite 2 lasne kite 3
Tradicija nošenja lasnih kit
je globoko zakoreninjena v črnski kulturi
in v mnogih pogledih predstavlja
kolektivno doživetje afriške diaspore.