Krasni lasje pozimi

Krasni lasje pozimi

Rimsko število 1

Pri izrazito krhkih laseh se pozimi priporoča šampon s salicilno kislino. Preden ga sperete, lasišče nežno zmasirajte s krtačo. Izboljšali boste prekrvavitev in zmanjšali krhkost. Naziv salicilna kislina izhaja iz latinskega imena za rod vrbe – Salix, saj so jo pridobivali iz njenega lubja.

Krasni lasje pozimi
Rimsko število 2

Šamponi s sulfati hitreje spirajo barvo z las in jih naredijo puste, kar je pozimi zaradi vremenskih vplivov toliko bolj očitno. Mnogi jih odsvetujejo.

Krasni lasje pozimi
Rimsko število 3

Po možnosti si lase umivajte z mlačno in konice mrzlo vodo, da boste zaprli lasno povrhnjico ter okrepili lesk las. Zelo topla voda jih dodatno izsuši.

Rimsko število 4

Arganovo olje je posebej koristno v mrzlih dneh, ker s svojo visoko vsebnostjo karotenov in tokoferolov navlaži lasišče. Pri tankih, mastnih laseh uporabite razredčeno različico; osnovna je pretežka in lase zamasti.

Krasni lasje pozimi
Rimsko število 5

Hranilne lasne maske je priporočljivo uporabljati enkrat tedensko. Pozor! Ko masko sperete, mokrih las ne drgnite, temveč z rokami iz njih nežno iztisnite odvečno vodo, da ne povzročite prekomernega štrlenja.

Rimsko število 6

Redno striženje lasnih konic je ključnega pomena za zdrav videz. Med kurilno sezono so lasje bolj suhi in se hitreje cepijo.

Snežna idila
Rimsko število 7

Če si lase sušite s sušilnikom več kot dvakrat tedensko, uporabljajte stilske proizvode za zaščito las pred toploto.

Rimsko število 8

Preden si nadenete kapo, lase zavijte v svilen šal, da preprečite statično naelektrenost. Če šalov ne marate, notranjost kape rahlo poškropite s sprejem proti statični elektriki.

Konjska griva

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja