Krasni lasje pozimi

krasni lasje pozimi

Pri izrazito krhkih laseh se pozimi priporoča šampon s salicilno kislino. Preden ga sperete, lasišče nežno zmasirajte s krtačo. Izboljšali boste prekrvavitev in zmanjšali krhkost. Naziv salicilna kislina izhaja iz latinskega imena za rod vrbe – Salix, saj so jo pridobivali iz njenega lubja.

Šamponi s sulfati hitreje spirajo barvo z las in jih naredijo puste, kar je pozimi zaradi vremenskih vplivov toliko bolj očitno. Mnogi jih odsvetujejo.

krasni lasje pozimi

Po možnosti si lase umivajte z mlačno in konice mrzlo vodo, da boste zaprli lasno povrhnjico ter okrepili lesk las. Zelo topla voda jih dodatno izsuši.

Arganovo olje je posebej koristno v mrzlih dneh, ker s svojo visoko vsebnostjo karotenov in tokoferolov navlaži lasišče. Pri tankih, mastnih laseh uporabite razredčeno različico; osnovna je pretežka in lase zamasti.

krasni lasje pozimi

Hranilne lasne maske je priporočljivo uporabljati enkrat tedensko. Pozor! Ko masko sperete, mokrih las ne drgnite, temveč z rokami iz njih nežno iztisnite odvečno vodo, da ne povzročite prekomernega štrlenja.

Redno striženje lasnih konic je ključnega pomena za zdrav videz. Med kurilno sezono so lasje bolj suhi in se hitreje cepijo.

umetnostna drsalka
umetnostni drsalci
krasna poza

Če si lase sušite s sušilnikom več kot dvakrat tedensko, uporabljajte stilske proizvode za zaščito las pred toploto.

Preden si nadenete kapo, lase zavijte v svilen šal, da preprečite statično naelektrenost. Če šalov ne marate, notranjost kape rahlo poškropite s sprejem proti statični elektriki.

krasni lasje pozimi, konji
  1. Tatjana pravi:

    Nasvet s sprejem proti statični elektriki moram probati.

  2. Petra pravi:

    Super članek! 😀

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dyson Supersonic 1 Dyson Supersonic 2 Dyson Supersonic 3
Tehnološko podjetje Dyson
po štiriletnem razvojnem programu
predstavlja revolucionaren sušilnik za lase,
poimenovan Supersonic.
lasne kite 1 lasne kite 2 lasne kite 3
Tradicija nošenja lasnih kit
je globoko zakoreninjena v črnski kulturi
in v mnogih pogledih predstavlja
kolektivno doživetje afriške diaspore.