Apple HomePod v frizerskem salonu

WWDC 2017

Ameriško tehnološko podjetje Apple je razvilo pametni zvočnik, enostavno poimenovan HomePod, ki uporabnikom omogoča upravljanje s povezanimi napravami v prostoru, odgovarja na njihova vprašanja, prošnje, jim posreduje informacije s spleta in predvaja glasbo.

Apple HomePod v frizerskem salonu

Applovi inženirji so napravo predstavili v ponedeljek, 05.06.2017, na tradicionalni konferenci WWDC (Worldwide Developers Conference) v San Jose Convention Centru v ameriški zvezni državi Kaliforniji.

HomePod WWDC konferenca

Potrebno je poudariti, da se bomo v Sloveniji s HomePodom zaenkrat pogovarjali po angleško, saj drugega jezika ne pozna, medtem ko bomo glasbo poslušali izključno s storitvijo Apple Music, ki ponuja dostop do obilne knjižnice digitalne glasbe v oblaku. V bazi Apple Music je več kot 40 milijonov pesmi.

HomePod krasi relativno enostavna uporaba: postavimo ga na stabilno, ravno površino, priključimo na elektriko, povežemo z brezžičnim omrežjem Wi-Fi in aktiviramo s pozdravom: “Hey, Siri!” Uporabniki Applove tehnologije poznamo Siri že od oktobra 2011. Gre za digitalno osebno pomočnico, ki nam pomaga pri opravilih. Po uspešni aktivaciji na zgornjem delu HomePoda zasveti LED-svetilo z istim valovnim vzorcem kot na iPhonu.

HomePod zgornja plast

Pametni zvočnik cilindrične oblike je premera 142 mm, višine klasičnega čajnika 172 mm in težak 2,5 kg. Obdaja ga tridimenzionalna satasta mreža. Na razpolago je v beli ali temno sivi barvi. S svojo elegantno obliko se zlije z atmosfero v okolju.

HomePod dimenzije

HomePod vključuje napreden čip A8, prvič uporabljen v iPhonu 6 in iPhonu 6 Plus leta 2014, ki kvaliteto zvoka prilagaja prostoru. Okoli srednjega dela zvočnika je nameščen obroč s šestimi mikrofoni za zaznavanje glasovnih ukazov. Na spodnjem koncu se nahaja sedem visokotoncev, na zgornjem srednjem delu pa nizkotonec višine 102 mm.

HomePod lastnosti

AirPlay 2 tehnologija omogoča povezovanje HomePoda s kompatibilnimi zvočniki za realizacijo več-sobnega avdio sistema, s katerim v posameznih prostorih poslušamo različne glasbene izvajalce. Čip A8 je med drugim odgovoren za komunikacijo HomePoda in iPhona. Telefon približamo zvočniku in v nekaj sekundah predvajamo shranjeno glasbo.

Zgornja plast HomePoda je občutljiva na dotik. S pritiskom začnemo ali prekinemo predvajanje glasbe. Tudi glasnost uravnavamo s preprostim dotikom. Vse funkcije je seveda mogoče aktivirati z digitalno osebno pomočnico Siri.

HomePod dotik

Kako uporabljati Apple HomePod za učinkovitejše, produktivnejše in prijaznejše delo v frizerskem salonu?

Frizer lahko med delom, na primer, Siri ukaže, naj dodatno osvetli frizerski salon, predvaja strankino najljubšo pesem ali posreduje željene informacije, kot so: delovni čas trgovine, spored filmskih predstav, aktualne novice in tako dalje.

uporaba HomePoda v frizerskem salonu

Apple HomePod pametni zvočnik je naprodaj v Združenih Državah Amerike, Veliki Britaniji in Avstraliji. Pri nas ga bomo lahko kupili spomladi leta 2018.

  1. Mia pravi:

    Koliko stane naprava?

  2. Saša pravi:

    Če se bom odločila za HomePod, bom kupila belega, je lepši.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dyson Supersonic 1 Dyson Supersonic 2 Dyson Supersonic 3
Tehnološko podjetje Dyson
po štiriletnem razvojnem programu
predstavlja revolucionaren sušilnik za lase,
poimenovan Supersonic.
lasne kite 1 lasne kite 2 lasne kite 3
Tradicija nošenja lasnih kit
je globoko zakoreninjena v črnski kulturi
in v mnogih pogledih predstavlja
kolektivno doživetje afriške diaspore.